Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Υγεία και Ασφάλεια - «Πρόγραμμα Καλλικράτης»

Ημερίδες παρουσίασης αποτελεσμάτων - Υγεία & Ασφάλεια κατά την αναδιάρθρωση - «Πρόγραμμα Καλλικράτης»
 
 
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.),στο πλαίσιο των ερευνητικών δραστηριοτήτων του, υλοποίησε στην Ελλάδα το πρόγραμμα «Υγεία στον Καλλικράτη», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω του προγράμματος PROGRESS.
 
 
Το Ινστιτούτο είχε το συντονισμό, ενώ στο πρόγραμμα συμμετείχαν: το Φιλανδικό Ινστιτούτο για την Επαγγελματική Υγεία (FIOH), το Βελγικό Ινστιτούτο Ασφάλειας και Υγείας (PREVENT) και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB). Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 16 μήνες.
 
 
Κατά τη διάρκειά του έγινε καταγραφή των προβλημάτων υγείας και ασφάλειας της εργασίας (Υ.Α.Ε.), καθώς και διατύπωση κατευθυντήριων γραμμών για την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους. Στόχος ήταν να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων στη νέα αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση.
 
 
To πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε:
Ø Μελέτη πεδίου για την αναγνώριση πιθανών προβλημάτων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης«Καλλικράτης».
Ø Προετοιμασία κατευθυντήριων γραμμών για τις περιφέρειες και τους δήμους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων Υ.Α.Ε.
Ø Εκπαίδευση προσωπικού των δήμων σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης θεμάτων υγείας και ασφάλειας της εργασίας.
Ø Διάχυση πληροφορίας σε περιφέρειες και δήμους.
Ø Ανάπτυξη ενός νέου εξατομικευμένου συστήματος διαχείρισης Υ.Α.Ε. για τους δήμους
 
 
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε. θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας υλοποιώντας 3ημερίδες.
 
 
Η 1η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Σπάρτη,την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012 και ώρα 9.00΄, στο Leonidas Palace (8ο χλμ Σπάρτης – Γυθείου).
 
 
Η 2η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη,την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 και ώρα 9.00΄, στο Macedonia Palace (Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2).
 
 
Η 3η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα,την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012 και ώρα 9.00΄, στο Athens Imperial (Πλ. Καραϊσκάκη).
 
 
Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλείστε να αποστείλετε συμπληρωμένο το δελτίο συμμετοχής που επισυνάπτεται, μέχρι την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012:
Ø ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: rizakou@elinyae.gr ή
Ø στο fax: 210 8200175
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα:
Ø 210 8200195 στην Αθήνα
Ø 2310 501050 στη Θεσσαλονίκη
Ø 2710 221100 στην Τρίπολη
ή στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτο http://www.elinyae.gr