Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

ΜΕΛΗ



Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρονται να εγγραφούν στο Σωματείο, μπορεί η εγγραφή τους να γίνει είτε σε κάποια συνάντηση, είτε ταχυδρομικώς (Πανελλήνιο Σωματείο Ιδιωτικά Απασχολούμενων Εποπτών Δημόσιας Υγείας, Γ’ Σεπτεμβρίου 48 Β, Τ.Κ. 10433, Αθήνα).
Για την εγγραφή των συναδέλφων απαιτείται η κατοχή άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και τουλάχιστον 2μηνη εργασία με ασφάλιση ΙΚΑ. Στα στοιχεία που θα πρέπει να δώσουν προς το Σωματείο συμπεριλαμβάνονται ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας και η ημερομηνία έκδοσης, καθώς και ο Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου στο ΙΚΑ (Α.Μ.Α) – όχι ο ΑΜΚΑ. Το κόστος είναι 10 ευρώ η εγγραφή και 20 ευρώ η ετήσια συνδρομή.

ΣΚΟΠΟΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


Σκοποί του σωματείου είναι :
α. Η διαφύλαξη, προστασία και προαγωγή των κοινών επαγγελματικών, ασφαλιστικών, ηθικών, οικονομικών και επιστημονικών συμφερόντων των μελών του.
β. Η βελτίωση της θέσης των μελών του και η εξύψωση του κύρους τους ως πτυχιούχων Εποπτών Δημόσιας Υγείας και Υγιεινολόγων ΤΕ του τμήματος Δημόσιας Υγιεινής οποιασδήποτε σχολής της ημεδαπής ή ισότιμης της αλλοδαπής.
γ. Η κατοχύρωση και προάσπιση των εργασιακών, επαγγελματικών, οικονομικών, ασφαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
δ. Η κατοχύρωση και προάσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των μελών και η προάσπιση της ελεύθερης άσκησής τους.
ε. Η δημιουργία στενών δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των μελών, καθώς και η μεταξύ αυτών και των εργαζομένων άλλων κλάδων με εκδηλώσεις επιστημονικού, μορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου, καθώς και η παροχή ενισχύσεως σε μέλη της ένωσής που έχουν ανάγκη βοηθείας.
στ. Η συνεργασία με άλλες ομοειδείς επαγγελματικές οργανώσεις και η συμμετοχή σε δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες επαγγελματικές οργανώσεις.
ζ. Η προαγωγή της Δημόσιας Υγείας σαν θεμελιώδους παράγοντα της ευημερίας του Ελληνικού Λαού και της Εθνικής μας Οικονομίας, η αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων.
η. Ο αγώνας για την πραγμάτωση των σκοπών της ένωσης με κάθε νόμιμο μέσο ή τρόπο, τα οποία κρίνονται κατάλληλα σε κάθε περίπτωση.